Οι περισσότεροι από τους χρήστες που τις δοκίμασαν δήλωσαν ότι υπάρχει αισθητή διαφορά στο πόσο καθαρά είναι τα δόντια τους ακόμη και στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να φθάσουν με την κλασική οδοντόβουρτσα.

Οι περισσότεροι από εμάς πλέον χρησιμοποιούν ηλεκτρική μηχανοκίνητη οδοντόβουρτσα είτε λόγο σύστασης από τον οδοντίατρο, είτε από προσωπική περιέργεια να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο.

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; 

Είναι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες καλύτερες στο να απομακρύνουν την στοματική πλάκα από τις δυσπρόσιτες επιφάνειες των δοντιών;

Μύθος η πραγματικότητα; 

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι, ήδη, μια δεκαπενταετία στην αγορά αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κλινικές έρευνες αποδεικνύεται ότι, όντως, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες υπερτερούν των αναλογικών, ειδικά σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές σε ποσοστό μέχρι 200%!

Οι επιστήμονες δεν μπορούν με σιγουριά να εξηγήσουν που οφείλεται αυτή η διαφορά. Μερικά από τα σενάρια είναι ότι η βούρτσα (κεφαλή) είναι αρκετά μικρή και μπορεί να φτάνει και στα πιο απρόσιτα σημεία, το γεγονός ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει κάποια επιμέρους κίνηση γιατί η κεφαλή περιστρέφεται η δονείται ανάλογα με το μοντέλο της οδοντόβουρτσας κάνει τη χρήση της εύκολη και ξεκούραστη ακόμη και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Οι περισσότεροι από τους χρήστες που τις δοκίμασαν δήλωσαν ότι υπάρχει αισθητή διαφορά στο πόσο καθαρά είναι τα δόντια τους ακόμη και στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να φθάσουν με την κλασική οδοντόβουρτσα.

Αυτό που τους άρεσε περισσότερο ήταν το άριστο αποτέλεσμα με την ελάχιστη προσπάθεια. Πρέπει να τονισθεί βέβαια ότι για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα ο χρήστης πρέπει να τοποθετεί την κεφαλή της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας σε κάθε επιφάνεια του κάθε δοντιού τουλάχιστον για 2 δευτερόλεπτα. Σε στόματα που έχουν πολλές αποκαταστάσεις ίσως να χρειάζεται και περισσότερος χρόνος.

Μερικές φορές είναι καλό να μην επηρεαζόμαστε από ότι καινούργιο gadget βγαίνει στην αγορά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούμε να επιτύχουμε άριστα αποτελέσματα και αν κάποιος θα επιλέξει να μην τις χρησιμοποιήσει είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής.

Write A Comment